13é Pop al Carrer – Desllunat: A la vora del jazz mare

En aquesta edició especial calcigaran la plaça de les Palmeretes tota una retafila d’artistes que beuen del jazz, directa o indirectament. I és que a les acaballes del segle XIX, la comunitat negra dels Estats Units confrontà l’harmonia occidental amb el ritme africà, per desenvolupar aquest excitant estil, el qual ha anat desenvolupant-se i contaminant-se fins als nostres dies.

En aquests dos dies, gaudirem dels ritmes sincopats i improvisacions de Josep Lluís Galiana; del gypsy jazz de Gatos Revoltosos, de la calidesa clàssica d’Arantxa Domínguez i Ricardo Belda; de la poesia musicada de Versonautas; del hard bop de Ramon Cardo & The Nyora Boopers; del jazz flamenc de Radio Pesquera (Pablo Novoa & Novo García); de la vessant llatina de Guadalupe Mediavilla des d’Argentina; i del projecte de la Sedajazz, Jazzejant amb xiquets. A més a més, tindrem la possibilitat d’aprendre a ballar el lindy-hop de la mà dels directors de l’escola Black Bottom Studio. I finalment, farem un homenatge a tota una generació de músics vallers que, començaren amb el jazz a finals dels 90 de la mà de Ximo Caffarena i de les sessions que oferia el Pub Padur, regentat per Ximo “El Gato”. Tot un ventall d’estils que caben dins d’aquest per se híbrid gènere musical.

About Gali

saxophonist ~ improviser ~ writer ~ editor