Galiana & Besalduch :: STROMBÒTICS

Josep Lluís Galiana & Ferran Besalduch

Josep Lluís Galiana, saxofons diversos

Ferran Besalduch, saxos rarots

FREE IMPROVISATION

Durada: 60 minuts

Descripció temàtica

Els saxofonistes Josep Lluís Galiana & Ferran Besalduch són dos especialistes en la lliure improvisació. Artistes de reconegut prestigi internacional, Besalduch & Galiana presentaran el pròxim any el seu primer treball discogràfic. STROMBÒTICS (Liquen Records, 2017) és una selecció de peces improvisades gravades en directe dels concerts celebrats a l’Aula de cultura i cinema Strómboli, de Sant Mateu, i a l’Auditori Carles Santos, de la Fundació Caixa Vinaròs, els darrers 8 i 10 de desembre de 2016.

La música que fan Galiana & Besalduch és fruit de dècades d’estudi i exploració en diversos gèneres i estils musicals. Des d’uns contorns marcadament contemporanis al free jazz més extrem, aquests dos músics de llarga trajectòria s’endinsen en cada concert en aigües sonores sempre desconegudes, imprevisibles i absolutament sorprenents. Després dels èxits de públic i crítica dels seus primers encontres a les sessions d’improvisació de Badalona i Bilbao, i dels concerts a Sant Mateu i Vinaròs, Galiana & Besalduch s’han embarcat en un projecte de duet estable i llançament internacional amb la seua participació en importants festivals i cicle de concerts.

Necessitats tècniques

Sistema de sonorització si és necessari i segons les dimensions i característiques de la sala:

P.A.
Dos monitors a l’escenari.
4 micròfons dinàmics. Típicament, Shure SM57.
Llums d’escenari segons disponibilitat de la sala.

Disposar de dues hores abans del concert per muntar i provar so.

Josep Lluís Galiana (València, 1961). Diplomat en Estudis Avançats (DEA) per la Universitat Politècnica de València i Titulat Superior en Música i Arts Escèniques pel Conservatori Superior de València, és un saxofonista, compositor, escriptor, periodista, editor i gestor cultural destacat en l’escena internacional de la lliure improvisació, la creació electroacústica, l’avant-garde jazz, la investigació etnomusicològica i la divulgació de la cultura i les arts. Les seues composicions i treballs musicals han estat estrenats i presentats en importants festivals internacionals de França, Grècia, Itàlia, Polònia, Suècia, EUA, Xina, Brasil, Argentina, Mèxico, Costa Rica, Cuba i Espanya.

És autor de diversos assajos com ara “Quartet de la Deriva. La improvisació lliure y la teoría de la deriva en la construcción de situaciones sonoras por un colectivo de improvisadores” (2012), “La emoción sonora” (2014) o “Escritos desde la intimidad” (2016), així com d’innombrables articles, crítiques, conferències i estudis musicològics al voltant de diverses qüestions estètiques, filosòfiques i polítiques publicats en llibres, revistes especialitzades i premsa escrita.

El seu catàleg abasta vora un centenar de composicions i la seua discografia més de trenta àlbums, havent gravat per a Canal Clásico-RTVE-Vía Digital, RNE-Radio Clásica, RTVV, RNE-Radio 3, i per als segells Marmita-Música Viva, Artics Produccions, AMEE, Desamparats Productions, Sound In, PrimTON Berlín, Luscinia Discos, Clamshell Records, Seidagasa, Alina Records i Cilestis.

Entre els anys 1991 i 2013, és redactor del diari Levante-EMV i director del seu fòrum d’opinió, Club Diario Levante, de 1998 a 2013, on va organitzar diversos festivals de música i cinema, centenars d’activitats culturals i artístiques, a més a més de comisariar nombroses exposicions d’arts visuals. Ha estat professor del Conservatori Superior de Música de Castelló i dels professionals de València, Cullera i Catarroja.

Des de 2014, és president del Laboratori AD LAB per a la Investigació de Processos Creatius Contemporanis. En 2016, funda el segell editorial EdictOràlia Llibres i Publicacions i la discogràfica Liquen Records.

Més informació en http://www.joseplluisgaliana.es/

Ferran Besalduch López (Badalona, 1978 i d’ascendència santmatevana).

Després de realitzar una doble carrera entre el jazz i la música clàssica contemporània, en els últims anys aprofundeix en la recerca de noves sonoritats: la improvisació lliure, experimental i intuïtiva. És especialista en els saxos extrems: baix i sopranino.

Actualment, focalitza el treball en el seu trio Freenetics juntament amb el violoncel·lista Joan Antoni Pich i el bateria Pep Mula, coordinant les sessions “freenetiques” que cada mes es fan al Studium de Badalona, també programa i coordina les “Barrilades” sessions d’improvisació lliure de Badalona. És membre del Malaclypse Sax Quartet juntament amb els saxofonistes El Pricto, Agustí Martínez i Liba Villavecchia.

Realitza amb freqüència sessions amb músics nacionals i internacionals, compartint escenari amb artistes com ara Agustí Fernández, Nuno Rebelo, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Joachim Badenhorst, Núria Andorrà, Jacob Wick, Marc Egea, Josep Lluís Galiana, Avelino Saavedra, Johannes Nästesjö, Laurent Paris, Heddy Boubaker i Discordian Community Ensemble, entre molts d’altres.

Col·labora regularment amb artistes d’altres disciplines com ballarins, escultors, poetes, directors de cinema, a destacar les actuacions amb les ballarines Constanza Brncic i Sonia Sanchez, els poetes Marçal Font i Josep Pedrals, el dibuixant Joma, l’escultor i pintor Sebastià Miralles o el curs de dansa per a músics amb Cesc Gelabert.

Ha realitzat diverses gravacions per al segell Discordian Records, a destacar el seu àlbum en solitari “Strange Case of Dr Jekyll & Mr.Hyde”, amb Malacypse Sax Quartet “Why Cabbage” i amb els Blow “Això és gravíssim”. Ha realitzat actuacions tant a nivell nacional com per a diferents països d’Europa, a destacar importants Festivals a França, Àustria, Alemanya i Noruega.

Actualment, és professor de saxòfon i improvisació al Conservatori Josep M. Ruera de Granollers.

Més informació en https://ferranbesalduch.wordpress.com/

 

About Gali

saxophonist ~ improviser ~ writer ~ editor