Sessió d’Improvisació Lliure #1 a l’Octubre amb Ferran Besalduch

Sessió d’Improvisació Lliure #1
27.04.2017 | 19.30h a la sala d’actes

Ferran BESALDUCH, saxos rarots
Josep Lluís GALIANA, saxos diversos
Avelino SAAVEDRA, bateria

Ferran Besalduch López (Badalona, 1978 i d’ascendència santmatevana). Després de realitzar una doble carrera entre el jazz i la música clàssica contemporània, en els últims anys aprofundeix en la recerca de noves sonoritats: la improvisació lliure, experimental i intuïtiva. És especialista en els saxos extrems: baix i sopranino.

Actualment, focalitza el treball en el seu trio Freenetics juntament amb el violoncel·lista Joan Antoni Pich i el bateria Pep Mula, coordinant les sessions “freenetiques” que cada mes es fan al Studium de Badalona, també programa i coordina les “Barrilades” sessions d’improvisació lliure de Badalona. És membre del Malaclypse Sax Quartet juntament amb els saxofonistes El Pricto, Agustí Martínez i Liba Villavecchia.

Realitza amb freqüència sessions amb músics nacionals i internacionals, compartint escenari amb artistes com ara Agustí Fernández, Nuno Rebelo, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Joachim Badenhorst, Núria Andorrà, Jacob Wick, Marc Egea, Josep Lluís Galiana, Avelino Saavedra, Johannes Nästesjö, Laurent Paris, Heddy Boubaker i Discordian Community Ensemble, entre molts d’altres.

Col·labora regularment amb artistes d’altres disciplines com ballarins, escultors, poetes, directors de cinema, a destacar les actuacions amb les ballarines Constanza Brncic i Sonia Sanchez, els poetes Marçal Font i Josep Pedrals, el dibuixant Joma, l’escultor i pintor Sebastià Miralles o el curs de dansa per a músics amb Cesc Gelabert.

Ha realitzat diverses gravacions per al segell Discordian Records, a destacar el seu àlbum en solitari “Strange Case of Dr Jekyll & Mr.Hyde”, amb Malacypse Sax Quartet “Why Cabbage” i amb els Blow “Això és gravíssim”. Ha realitzat actuacions tant a nivell nacional com per a diferents països d’Europa, a destacar importants Festivals a França, Àustria, Alemanya i Noruega.

Actualment, és professor de saxòfon i improvisació al Conservatori Josep M. Ruera de Granollers.

La informació sobre Josep Lluís Galiana i Avelino Saavedra es pot trobar en aquest enllaç.

 

Cicle organitzat per l’Octubre CCC amb la col·laboració del Laboratori per a la Investigació de Processos Creatius Contemporanis AD LAB i el segell discogràfic Liquen Records.
Entrada en taquilla: 5€
Reserva telefònica d’entrades al 963157799

About Gali

saxophonist ~ improviser ~ writer ~ editor